May

"Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum" Proje ekibi Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün " Bir Kitap Benden" projesi kapsamında bir koli kitap hazırlayarak deprem bölgesindeki arkadaşlarına kitap desteğinde bulundular.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıı okul kutlama programımız gerçekleştirildi.

Mrt

Bugün 18 Mart 2023 tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü münasebetiyle hazırlamış olduğumuz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı okulumuzda kutlanmıştır.

Öncelikle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mız okundu.

Okul Müdürümüz Muammer KARABIÇAK’ı açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ile  ilgili hazırlanan video izlendi.

8/D  sınıfından Meleksu OCAK’ı Çanakkale Savaşı adlı  şiirini  okuması için sahneye davet edildi.

8/D sınıfından İremsu KONAR’ı 18 Mart Çanakkale şiirini okuması için sahneye davet edildi.

Okulumuz Müzik Öğretmenlerinden Kübra ÇIRPANLI’nın önderliğinde hazırlanan oratoryo

gösterisi için 7/C sınıfı öğrencilerini sahneye davet edildi.

Vatan toprağı için, ay yıldızlı bayrak için; millet için; istiklâlimiz, hürriyetimiz için; bizim için hayatlarının baharında “bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren” aziz şehitlerimiz, ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun! Sizleri saygıyla anıyoruz!

Mrt

Türk halkının büyük mücadelesi ile kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Bizler de bu sebeple bugün dördüncü ders saatinde okulumuzda anma programı düzenledik.

Mrt

Deney yöntemi öğrenci için el becerilerini geliştirme, bilimsel ilgi uyandırma, yaratıcı düşünceyi geliştirme gibi birçok katkı sağlar.

Mrt

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamında 28 Şubat Salı günü 5. ders saatinde okulumuz öğrencilerine "Tütün Bağımlılığı" ve "Teknoloji Bağımlılığı" içerikli videolar izlettirilmiştir. Bu videolar ile öğrencilerde "Bağımlılık" farkındalığı oluşturmak amaçlanmıştır.

6 Şubat Pazzartesi günü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi ciddi şekilde etkileyen büyük bir felaket yaşadık. Okullarımız 20 Şubat itibariyle başladı. Bakanlığımızın öncülüğünde öğretmenlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin bu zorlu süreçten daha sağlıklı çıkabilmesi için bir dizi çalışmalar yürüteceğiz. Öncelikle rehber öğretmenlerimiz, tüm öğretmenlerimize yönelik olarak deprem sonrası psikososyal eğitimler verdi. Bu eğitimlerin ardından öğretmenlerimiz, sınıflarında bu eğitimleri yapacaklar. Bu vesileyle bu büyük felakette hayatıını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı 2. dönem Öğretmenler Kurul Toplantısını bugün 15.30'da Konferans Salonumuzda gerçekleştirdik.

Okulumuzda gelişimsel ve önleyici hizmetler kapsamında öğrencinin kendini tanıması, var olan yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi, duygularını fark etmesi, düzenlemesi ve yönetebilmesi, başkalarını anlaması ve kabul etmesi, kişiler arası sağlıklı ilişkiler geliştirmesi için gerekli bilgi, tutum ve davranışları edinebilmesi, kişisel güvenliğini sağlayabilmesi, aile ve toplumsal değerler ile doğaya karşı duyarlılık kazanması amacıyla sınıf öğretmenlerimiz tarafından "Öfke ve Stres Yönetimi" eğitimleri verilmiştir

İl Sağlık Müdürlüğümüzün verdiği bilgiler çerçevesinde ülkemizde ve ilimizde kış aylarında yanlış kullanım, bilgisizlik ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca vb. kaynaklı zehirlenmelerin, hemen her yıl özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaştığı ve can kaybına sebep olduğunu bilmekteyiz. Okulumuzda, bu durum hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmek için sınıflarımızda "Karbonmonoksit Zehirlenmeleri" konulu eğitimler yapılmıştır. Bu eğitimlerden öğrencilerimiz ve tüm personelimiz faydalanmıştır.

Okulumuzda velilerimize yönelik Çevre ve İklim Değişikliği semineri düzenlendi.

15-Temmuz-Öğrenci Gazetesi Özel Sayısı

Ara

İstanbul'u Okuyorum projesi kapsamında ilk toplantımızı 23 Aralık Cuma akşamı saat 20.00'de gerçekleştirdik. Proje kapsamındaki ilk kitabımız "Gümüş Kanat" adlı kitaptı. Okul müdürümüz Muammer Karabıçak ve Türkçe öğretmenlerimiz eşliğinde önce öğrencilerimizle kitaba dair kısa bir sohbet gerçekleştirdik ardından ise "Kahoot" uygulaması üzerinden yarışmamızı gerçekleştirdik. Katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Bakanlığımızın önemli projelerinden Aile Okulu Projesi kapsamında Trafik Eğitimi Rehber öğretmenimiz Turgay Baytekin tarafından gerçekleştirildi.